Αναζήτηση
  • Daphne Stefanidi

Elektronik Meditation ft Σαββίνα Γιαννάτου και Θοδωρής Ρέλλος στο TEDxAthens​​

​Τη μοναδική εμπειρία που προσφέρουν οι «Elektronik Meditation» θα απολαύσουμε, φέτος το Σάββατο 13 Μαίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του TEDxAthens2017.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Εθνική Λυρική Σκηνή (ΚΠΙΣΝ)

To οπτικο-ακουστικό πειραματικό project του Γιάννη Αναστασάκη και της Deniz Αγγελάκη «ακροβατεί» στα όρια δύο διαφορετικών τεχνών και του αυτοσχεδιασμού.Παράλληλα, στο TEDxAthens θα παρουσιάσουν μια σύμπραξη με δυο από τους σπουδαιότερους μουσικούς και αυτοσχεδιαστές στην Ελλάδα, τη Σαβίνα Γιαννάτου (φωνή) και το Θοδωρή Ρέλλο (βαρύτονο σαξόφωνο, φλάουτο).


Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα «επιτρεπτά» όρια.


Η Deniz Αγγελάκη χρησιμοποιεί το χρώμα σαν μέσο έκφρασης και την κάμερα για να προβάλλει ζωντανά την κάθε στιγμή και λεπτομέρεια που διαδραματίζεται πάνω στον καμβά και σε άλλα υλικά.


Η Σαβίνα Γιαννάτου ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1979 με την εκπομπή του Γ’ Προγράμματος της ΕΡΤ “Εδώ Λιλιπούπολη”. Έχει από τότε συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους συνθέτες (Μ. Χατζιδάκις, Λ. Πλάτωνος, Μ. Γρηγορίου, Δ. Μαραγκόπουλος, Β. Κατσούλης κ.ά.). Η δισκογραφία της περιλαμβάνει πάνω από είκοσι δίσκους και συμμετοχές σε δίσκους. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό σε συνεργασία με μουσικούς από τον χώρο της τζαζ και της παραδοσιακής μουσικής.


Ο Θοδωρής Ρέλλος είναι ένας από τους μουσικούς που καθόρισαν (και καθορίζουν) τον ήχο της ελληνικής τζαζ, τα τελευταία 25 χρόνια. Μέσα αλλά και έξω από τους Mode Plagal, ο ήχος του Θοδωρή Ρέλλου είναι συνυφασμένος με μερικές από τις πιο δημιουργικές στιγμές της σύγχρονης «ζωντανής» τζαζ αλλά και πειραματικής σκηνής και βεβαίως της ανάλογης δισκογραφίας.

TEDxAthens

Σάββατο 13/5

Κέντρο Πολιτισμού Στάυρος Νίαρχος (Αίθουσα Νέας Λυρικής Σκηνής)

Ώρα παράστασης: "Elektronik Meditation ft Σαβίνα Γιαννάτου & Θοδωρής Ρέλλος", 1:00 μμ.

Η παραπάνω εκδήλωση αποτελέι μέρος του TEDxAthens

(world class -all day- πολυσυνέδριο).


Διαβάστε παραπάνω για τις συνολικές δράσεις της ημέρας εδώ: 2017.tedxathens.com

Tickets:

Μπορείτε να κάνετε κράτηση μόνο διαδικτυακά στον παρακάτω σύνδεσμο:

Στην είσοδο δεν θα μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο.

Daphne Stefanidi

Director of Performances

TEDxAthens 2017

Media Info: +306983326494


3 προβολές0 σχόλια